Portal de știri
Nisporeni Societate

Tăieri ilicite, depistate în fâșiile forestiere din Ocolul Silvic Poruceni. Mai multe persoane s-au ales cu amenzi

Inspectorii de mediu din Nisporeni au efectuat un control în fondul forestier de stat gestionat de Ocolul Silvic Poruceni, din cadrul Î.S. Întreprinderea pentru Silvicultură „Nisporeni-Silva”.

În timpul controlului a fost depistat un bărbat care a tăiat ilicit 2 arbori de specia carpen şi jugastru. Pe cazul dat a fost încheiat proces-verbal cu privire la contravenţie. Bărbatul s-a ales cu amendă în valoare de 2500 lei, cu înaintarea spre achitare a prejudiciului cauzat mediului.

Inspectorii au mai depistat și un caz de transportare a masei lemnoase cu factură necorespunzătoare. Conform facturii, persoana în cauză transporta crengi, în urma examinării vizuale a remorcii autocamionului, s-a constatat că în remorca automobilului erau lemne de foc esența tare, cea ce nu corespundea facturii. Pe cazul dat a fost încheiat proces-verbal cu privire la contravenţie. Bărbatului i-a fost aplicată sancţiune sub formă de amendă în valoare de 2500lei.

Totodată, s-a constatat că la exploatarea parchetelor din unitatea amenajistică 25, din cadrul cantonului silvic nr. 8 gestionat de Ocolul Silvic Poruceni, au fost admise abateri de la modul de folosire a fondului de exploatare al lemnului. Pe cazul dat a fost încheiat un proces-verbal cu privire la contravenţie, pădurarului cantonului silvic nr. 8 din cadrul Ocolului Silvic Poruceni, fiindu-i aplicată sancţiune sub formă de amendă în valoare de 10 000 lei. Maistrul-pădurar la fel s-a ales cu proces-verbal contravențional și sancțiune sub formă de amendă în valoare de 10 000 lei.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește cetățenilor să apeleze Linia verde 022-22-69-51, pentru a denunța tăierile ilicite de lemn sau alte nereguli observate în distribuirea lemnelor.

Related posts

Republica Moldova s-a calificat în finala concursului Eurovision

Albasat

Mai multe organizații de veterani solicită demisia ministrului de externe

Albasat

Frig, ploi şi lapoviță în acest weekend

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment