Portal de știri
Societate

Marina Tauber rămâne în arest preventiv pentru încă 20 de zile

Deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, rămâne în arest preventiv pentru încă 20 de zile, în Penitenciarul nr.13. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis cererea procurorilor, transmite IPN

Potrivit Marinei Tauber, este o decizie neașteptată. Acuzatorii de stat nu au putut aduce nicio probă nouă care ar servi ca motiv ca să fie deținută în penitenciar. Ea s-a adresat către președintele partidului și susținători, spunându-le  să rămână puternici și să lupte pentru că acuzatorii nu au nicio dovadă a vinei sale. Deputata consideră că decizia instanței „este un șantaj personal din partea Maiei Sandu asupra lui Ilan Șor pentru a opri protestele și criticile asupra guvernării”. Aceasta a spus că nu etse vinovată, iar dosarul său este cusut cu „ață albă”.

Marina Tauber a adăugat că va contesta decizia magistraților la Curtea de Apel.

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan a spus că demersul acuzatorului a fost nefondat. Este un dosar politic cu represalii politice, iar Marina Tauber poate fi calificată ca deținut politic.

Pe 21 iulie, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, fiind în aceeași zi și reținută. Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție şi au eliberat mandat de arestare, pe numele deputatei, pe un termen de 30 de zile.

Related posts

Pentru victorie, Maia Sandu are nevoie de votul simpatizanților lui Usatîi, comentator

Albasat

Spania suspendă legea care îi obliga pe locuitorii unei regiuni să se vaccineze împotriva Covid-19

Albasat

Purtarea măștilor în afara locuinței, obligatorie în șase județe din România

Albasat

Leave a Comment