ALBASAT
Actualitate Societate

Marți la Chișinău va avea loc a 4-a ediție a Platformei de sprijin pentru Moldova

Peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare se vor reuni marți, 17 octombrie, la Chișinău la cea de-a 4-a ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, lansată la inițiativa României, Germaniei și Franței. Scopul urmărit este de a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea Republicii Moldova: suportul bugetar, crearea unui Fond pentru Infrastructură și a unui Fond rezidențial pentru eficiență energetică, transmite IPN.

Potrivit agendei conferinței, vor fi semnate un șir de memorandumuri pentru Republica Moldova, după care evenimentul va fi deschis de prim-ministrul Dorin Recean. Cu un cuvânt de salut vor interveni și co-fondatorii Platformei – șefii delegațiilor franceze, germane și române.

Ulterior, participanții vor discuta pe marginea prezentărilor susținute de ministrul energiei, Victor Parlicov, și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu. După masa rotundă, oficialii vor veni cu rezultate și concluzii pe grupurile de lucru tematice, constituite pe 6 piloni: efort umanitar, energie, lupta împotriva corupției, managementul frontierelor, asistența financiară, reforma administrației și managementul finanțelor publice.

Evenimentul se va încheia cu discursul președintei Maia Sandu, urmat de o conferință de presă susținută de miniștrii de externe ai celor patru țări – Franța, Germania, România și Republica Moldova. Conferința va putea fi urmărită live, pe pagina de Facebook a Guvernului.

La reuniunile precedente ale Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurate la Berlin, Paris și București, Republica Moldova a primit sprijin pentru compensarea cheltuielilor în factură, acordarea ajutorului fermierilor și realizarea proiectelor de infrastructură.

Related posts

Un bătrân din Orhei a murit răpus de COVID-19

Albasat

O treime din consumul de energie electrică din Europa provine din surse regenerabile. Ce are de învățat Republica Moldova?

Albasat

Moldovagaz cere creșterea tarifului pentru consumatorii finali cu 58,1%

Albasat

Leave a Comment