ALBASAT
Societate

Meteorologii anunţă o creştere considerabilă a temperaturilor

De mâine, vremea se încălzeşte considerabil. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, dacă astăzi mercurul din termometre a urcat până la 7 grade Celsius, mâine termometrele vor arăta 15 grade pe timp de zi.
Şeful Centrului de Prognoze Meteorologice, Ghennadii Roșca, a precizat pentru IPN că, pâna acum, ţara a fost sub influenţa unor mase de aer rece din Arctica, respectiv temperaturile au scăzut. Noaptea au fost temperaturi negative, iar pe timp de zi maximele ajungeau până la 7 grade Celsius.

Odată cu ieșirea de sub influenţa maselor de aer rece, teritoriul ţării va intra sub influenţa maselor de aer cald, deja din parea de sus a continentului. Respectiv, temperaturile vor crește. Vremea caldă se va menţine până pe 31 martie, după care temperaturile vor scădea din nou, din cauza unui front atmosferic care va aduce şi precipitaţii, precizează Ghennadii Roșca.

Şeful Centrului de Prognoze Meteorologice menționează că pentru această perioadă este firesc ca diferenţa dintre temperaturile de zi și noapte să fie mare. „În acest moment, ar trebui să avem tempreraturi pe timp de noapte între minus 1 și plus 2 grade, iar pe timp de zi maxime pâna la plus 10 grade Celsius”, a remarcat Ghennadii Roșca.

În următoarele zile în Republica Moldova maximele vor ajunge ziua până la 17 grade Celsius, iar nopatea se aşteaptă minime de 0 grade Celsius.

Related posts

Numărul șomerilor s-ar putea dubla sau chiar tripla, opinii

Albasat

Activele oficiale de rezervă ale BNM au crescut în iunie

Albasat

Игорь Боцан: Мы ждем отголосков из европейских институтов, чтобы что-то начать

Albasat

Leave a Comment