Societate

Donație de măști, mănuși și dezinfectați pentru mai multe centre de sănătate

Medici de familie și asistenți medicali din 68 de centre de sănătate și 211 de oficii ale medicilor de familie din zece raioane în care se desfășoară proiectul „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” vor primi măști, mănuși și dezinfectați pentru protecția de noul virus care provoacă afecțiunea COVID-19, informează Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova într-un comunicat de presă citat de IPN.

Este vorba de 63 700 de măști medicale de unică folosință, 54 600 de mănuși nitril și 760 litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe. Acțiunea a fost coordonată cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Materialele vor fi livrate la sediul centrelor de sănătate și distribuite oficial medicilor de familie din raioanele în care se desfășoară proiectul „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, în două tranșe. În prima tranșă, vor fi distribuite loturile de mănuși și dezinfectanți, începând de astăzi. În a doua tranșă – măștile medicale de unică folosință, începând cu 31 martie.

Proiectul „Viață Sănătoasă” își concentrează intervențiile pe reducerea poverii bolilor netransmisibile, iar pacienții care suferă de aceste boli, preponderent adulții cu vârsta de peste 65 de ani, fac parte din grupul de risc sporit de a se îmbolnăvi de COVID-19.

Biroul de cooperare al Elveției face apel către managerii de instituții medicale primare să acorde o atenție sporită nevoii de informare a pacienților cu boli netransmisibile pentru identificarea timpurie a apariției semnelor infectării cu noul virus și acordarea la timp a ajutorului medical necesar.

Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” activează în raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț, Briceni. Proiectul este finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică. Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate al Republicii Moldova.

Related posts

Campionatul național de volei a fost anulat

Albasat

Alte 285 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore în Moldova

Albasat

O bătrână de la Căușeni, omorâtă cu un topor

Albasat

Leave a Comment