Societate

Mii de coronasceptici au protestat la Berlin. Polițiști răniți, după ce au intervenit pentru dispersarea mitingului

Mii de germani au protestat la Berlin pentru a cere guvernului să renunțe la măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus. Nu mai vor nici măști, nici restricții. Oricum niciunul dintre cei care au participat la manifestație nu s-a preocupat să păstreze o minimă distanță față de cei din jur ori să-și acopere gura și nasul.

Cei mai mulți participanți la miting cred că măsurile luate de autoritati impotriva răspândirii coronavirusului contravin drepturilor lor constituționale.

„Trebuie să scăpăm de aceste legi ce ne-au fost impuse, trebuie să scăpăm de aceste măști care ne-au transformat în sclavi”, a declarat unul dintre participanți.

Mai mult, unii cred că oficialii ascund ceva.

„Particip la acest protest deoarece sunt de părere că doar câțiva oameni de știință, aceia care urmăresc interesele guvernelor, sunt ascultați. În afara lor sunt mii și mii de alți cercetători și medici împiedicați să vorbească. Sunt cenzurați și discreditați drept conspiraționiști”, susține un bărbat.

Manifestațiile nu sunt interzise în Germania, dar participanților li s-au făcut câteva recomandări de bun-simț pentru a se proteja de boală și pentru a-i proteja și pe cei din jur.

Un bărbat, spre exemplu, a venit cu mască, dar a lipit-o pe un afiș. „Mi se pare că toată politica mondială a devenit peste noapte exclusiv politica virusului. Dar lucrurile sunt mai complicate decât suntem noi lăsați să vedem”, afirmă el.

În cele din urmă,  poliţia berlineză a intervenit pentru a dispersa mitingul de protest şi i-a obligat pe organizatori să coboare de pe o scenă, în strigătele şi huiduielile participanţilor la manifestaţie. Polițiștii nu s-au dat în lături să folosească forţa fizică atunci când o persoană a refuzat să se conformeze.

Poliţia a întrerupt evenimentul, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv că organizatorii nu au asigurat reglementările de siguranţă cerute.

Directorul Institutului pentru Boli Infecțioase din Germania a atras atenția săptămâna aceasta că numărul infectărilor a crescut îngrijorător. A pus totul pe seama neglijenței oamenilor și i-a sfătuit pe germani să poarte mască inclusiv în aer liber, chiar dacă legea nu le impune acest lucru.

Related posts

„Pentru mine Europa, este un proiect de pace” , interviu cu Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger

Albasat

Condițiile în care Andrei Năstase va vota demiterea Guvernului Chicu

Albasat

Șapte agenți economici au datorii istorice de circa 8 milioane de lei față de angajați

Albasat

Leave a Comment