Societate

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ilie

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ilie. Marele Prooroc este considerat unul dintre cei mai importanţi profeţi din Vechiul Testament. În popor se spune că Sfântul Ilie este cel care provoacă tunete și trăsnete, leagă şi dezleagă ploile, hotărăşte unde şi când să bată grindina.

Prorocul Ilie a trăit acum aproape 2.800 de ani, într-o perioadă în care poporul Israel se îndepărta de credința într-un singur Dumnezeu și îmbrățișa credința politeistă. Pentru a-i convinge pe oameni să renunțe la rătăcire, Ilie a vestit că trei ani nu va ploua.

Profeția s-a împlinit, iar după trei ani, la rugăciunile lui Ilie, a plouat. În Biblie este consemnată și demonstrația pe care a făcut-o Ilie, că Dumnezeul lui este cel adevărat.

Pe muntele Carmel, i-a invitat pe cei 850 de preoți politeiști să aducă jertfă fără foc, focul trebuia să vină din cer, ca un semn al credinței adevărate. Doar jertfa lui Ilie s-a aprins, spune Cartea a treia a Regilor, pentru că el îl slujea pe Unicul Dumnezeu.

Ilie nu și-a încheiat viața ca orice om, a fost ridicat la cer într-un car de foc, după cum relatează Biblia. Pornind de la acest detaliu, Sfântul Ilie este considerat patronul spiritual al Forțelor Aeriene Române.

Related posts

Trei copii și un bărbat, evacuați dintr-un apartament în flăcări din strada Ismail

Albasat

Directorul Regiei Autosalubritate, suspendat din funcție

Albasat

Preşedintele comentează acțiunile de urmărire penală în privința angajaților BNM

Albasat

Leave a Comment