Societate

Proteste în mai multe orașe din Israel împotriva lui Benjamin Netanyahu. De ce este acuzat premierul

Mii de israelieni au protestat pe străzi sâmbătă, cerând demisia premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie şi de proastă gestionare a pandemiei de coronavirus şi a crizei economice generate de aceasta, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Demonstraţii de protest au avut loc în mai multe localităţi din Israel, unde protestatarii l-au acuzat pe Netanyahu de eşecul acţiunilor sale. La Tel Aviv, sute de manifestanţi au protestat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale.

La Ierusalim, mii de protestatari s-a adunat în faţa reşedinţei premierului Netanyahu, cerându0i demisia. De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3,4% în luna februarie.

Protestele împotriva lui Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere, durează de câteva săptămâni.

Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese.

Premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga” prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

„Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic”, susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, „mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale”.

Related posts

Al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România

Albasat

Группа Pro Moldova и Партия „Шор” обсудили необходимость отставки правительства

Albasat

Андрей Нэстасе: Необходимо заменить правительство Кику другим, компетентным

Albasat

Leave a Comment