ALBASAT
Societate

Ministerul Culturii optează pentru transformarea unei porțiuni din strada 31 August în pietonală

Ministerul Culturii consideră oportună posibilitatea de punere în valoare corespunzătoare a caldarâmului istoric din piatră de granit de pe strada 31 August 1989. Și anume, prin transformarea segmentul dintre strada Alexandr Pușkin și strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni în spațiu pietonal. Recomandările sunt făcute în baza Raportului Agenției Naționale de Arheologie, transmite IPN.

La etapa actuală se recomandă delimitarea și securizarea zonei în care s-a găsit pavajul. Reconstrucția în această zonă se va relua doar după realizarea proiectului de restaurare, avizat corespunzător.

În context, Ministerul Culturii își asumă lansarea unor discuții publice și conturarea unei viziuni vizavi de crearea zonelor pietonale turistice în centrul istoric al orașului. Propunerile vor fi discutate cu expertul și cu reprezentanții societății civile, precum și cu reprezentanții Primăriei Chișinău.

Caldarâmul de pe strada 31 august a fost depistat în luna martie în timpul lucrărilor de reabilitare a străzii. Municipalitatea preciza că așteaptă propunerile experților pentru a amenaja strada în limita posibilităților financiare de care dispune Primăria Chișinău.

Related posts

Кирилл Моцпан: Государство поощряет преступную деятельность

Albasat

47 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1340 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment