Portal de știri
Nisporeni Societate

Ministrul Agriculturii, în vizită de lucru la Nisporeni

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a efectuat, pe 19 august 2022, o vizită de lucru în raionul Nisporeni.

Pentru început, Vladimir Bolea a vizitat stația de captare și irigare din satul Grozești, iar apoi stația de pompare din satul Bărboieni, care are o capacitate de pompare de 450 l pe secundă, unde zilnic se pompează circa 20-25 mii de m3 de apă, având o capacitate de irigare pentru 1100 ha de teren agricol .

La fața locului ministrul a avut o întrevedere și cu Asociația Utilizatorilor de apă pentru irigare Pruteni II, cărora le-a răspuns la întrebări, în special în contextul secetei din anul curent.

Ulterior, ministrul a avut o întrevedere cu producătorii din raion și agenții economici, care au abordat o serie de probleme.

Agenții economici au comunicat problemele cu care se confruntă, acestea fiind legate de export și costurile înalte la producție, lipsa infrastructurii post-recoltare, cooperarea agricultorilor și altele.

Totodată, agenții economici și producătorii au solicitat ministrului subvenții menite să acopere o parte din cheltuielile enorme suportate.

La rândul său, Vladimir Bolea a prezentat politicile ce au fost elaborate de minister pentru a-i susține pe agricultori, oportunitățile de obținere a valorii adăugate la produse și cauzele interdicției de export a produselor vegetale în Federația Rusă.

Related posts

COVID-19 Nisporeni: 15 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Costul corupției în extragerea resurselor naturale în Republica Moldova

Albasat

Pavel Filip: Nu cred că va fi posibilă instaurarea unui nou Guvern

Albasat

Leave a Comment