ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Ministrul mediului, Sergiu Lazarencu, aduce soluții concrete pentru protecția mediului în Nisporeni

Ministrul mediului, Sergiu Lazarencu, a efectuat o vizită de lucru în raionul Nisporeni pentru a discuta și soluționa problemele legate de mediu care afectează comunitatea locală. În cadrul acestei vizite, ministrul s-a întâlnit într-o ședință la Consiliul Raional Nisporeni, alături de autoritățile locale și șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate.

Unul dintre subiectele de primă importanță abordate în cadrul ședinței a fost creșterea gradului de împădurire a terenurilor din raionul Nisporeni. Ministrul Lazarencu a subliniat necesitatea protejării și extinderii zonelor împădurite pentru conservarea biodiversității și combaterea schimbărilor climatice. Împreună cu autoritățile locale, au fost discutate strategii și planuri concrete pentru implementarea unor proiecte de plantare a arborilor și îngrijirea pădurilor existente.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a abordat și problema gestionării colectării deșeurilor la nivelul fiecărei localități din raion. Ministrul și autoritățile locale au analizat soluții pentru optimizarea sistemelor de colectare și eliminare a deșeurilor, cu accent pe reducerea impactului asupra mediului și sănătății publice. Combaterea gropilor de gunoi neautorizate a fost unul dintre obiectivele prioritare, iar ministrul a încurajat implementarea unor măsuri urgente pentru rezolvarea acestei probleme.

De asemenea, s-a discutat și despre cadrul legal necesar pentru achiziționarea și transferarea terenurilor destinate dezvoltării infrastructurii în domeniul managementului deșeurilor solide în regiunea RMD 5 – raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași. Ministrul Lazarencu a subliniat importanța respectării normelor și reglementărilor în procesul de dezvoltare a infrastructurii de gestionare a deșeurilor, cu scopul de a asigura o abordare sustenabilă și responsabilă.

În concluzie, vizita ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu, în raionul Nisporeni a reprezentat un pas semnificativ către promovarea unei gestionări durabile a resurselor naturale și protejarea mediului înconjurător..

Related posts

Молдавским гражданам будет запрещен въезд в Венгрию с 15 июля

Albasat

Percheziții într-o anchetă care vizează eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere

Albasat

Cursul valutar oficial la 19.01.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment