ALBASAT
Actualitate Societate

Statul se împrumută pentru a construi locuințe sociale și a repara cămine studențești și aziluri de bătrâni

În Republica Moldova vor fi construite 450 de locuințe sociale pentru 1600 de beneficiari care vor putea închiria spațiile locative la un preț accesibil. Totodată, vor fi reconstruite cămine studențești și aziluri de bătrâni pentru alți 1460 de beneficiari. Guvernul a aprobat, în acest sens, ratificarea Acordului-cadru de împrumut și a Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru proiectul „Locuințe publice III”, transmite IPN.

„Proiectul va contribui la creșterea capacității fondului public de locuințe, destinate persoanelor social-vulnerabile care nu dispun de condiții satisfăcătoare de trai, precum și pentru angajații din sectorul public care prestează servicii sociale și administrative. De asemenea, urmează a fi modernizate spațiile de cazare ale instituțiilor de învățământ și vor fi la reabilitate sau extinse spațiile de cazare ale instituțiilor de plasament pentru persoanele vârstnice”, precizează Guvernul.

Astfel, pentru implementarea Proiectului „Locuințe Publice III”, CEB va acorda un împrumut de 20 de milioane de euro. Totodată, un grant în valoare de un milion de euro va fi oferit din Fondul de Investiții Verzi și Sociale pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică, contribuția financiară urmând să fie suplimentată cu încă un grant de 6 milioane de euro din fondul E5P. Contribuția financiară a Republicii Moldova va constitui 1,1 milioane de euro.

Related posts

Un bărbat din Londra a devenit al doilea om din lume care a fost vindecat de HIV

Albasat

Cursul valutar oficial la 19.02.2024

AlbasatTV, Nisporeni

(VIDEO) Școala în care elevii învață limbi străine și matematică de la roboți

Leave a Comment