ALBASAT
Actualitate Societate

Moldova și Spania au semnat un Acord privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în Regatul Spaniei fără a avea necesitatea schimbării permisului de conducere și nu vor întâmpina impedimente la controlul actelor. În acest sens, Republica Moldova și Regatul Spaniei au semnat un Acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, transmite IPN.

Potrivit ministrului al afacerilor externe, Adrian Efros, acordul semnat este un pas important pentru a face călătoriile mai ușoare pentru toți conducătorii auto. De asemenea, este un pas important atunci când se vorbește despre diaspora Republicii Moldova în Regatul Spaniei, adică peste 18 000 de cetățeni care vor beneficia de acest acord. Datorită acordului, cetățenii moldoveni care au decis să rămână și să activeze în Spania, vor avea posibilitatea să-și convertească permisele de conducere eliberate în Republica Moldova.

Fernando Grande-Marlaska Gómez, ministru de interne al Regatului Spaniei, a declarat că semnarea acordului este o manifestare elocventă a voinței Spaniei de a susține Republica Moldova în parcursul european. Securitatea rutieră este una din provocările importante pe care o au ministerele de interne ale celor două state.

Oficialul spaniol a remarcat că a discutat cu omologul său moldovean despre lupta împotriva crimei organizate, traficului de ființe umane și de droguri. De asemenea, despre protecția civilă și răspunsul la crizele sanitare sau cele de migrațiune.

Related posts

Cursul valutar oficial la 14.03.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Polonia anunță repornirea graduală a economiei începând cu 19 aprilie

Albasat

În dosarul Șor nu au avut loc ședințe de la sfârșitul lunii ianuarie

Albasat

Leave a Comment