Portal de știri
Societate

Mircea Geoană confirmă dialogul NATO – Rusia: Nu sunt semnale foarte încurajatoare

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat, marți, că există un dialog la nivel înalt între NATO și Federația Rusă, dar că nu există „condiții pentru un minim de teren” pentru negocieri de pace între Moscova și Kiev.

„Trebuie să spunem că, din punct de vedere politic, de această dată, nu vedem condiţii pentru o negociere între cele două părţi în viitorul apropiat, dintr-un motiv care este evident. (…) Poziţiile sunt atât de diferite şi atât de masiv îndepărtate una de alta, încât, astăzi, nu vedem condiţii pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la un început de negociere”, a afirmat Geoană.

Al doilea om în conducerea NATO a adăugat că perioada de iarnă „va conduce probabil la o încetinire relativă a intensităţii războiului”.

„Asta nu exclude şi operaţiuni militare în timpul iernii, dar, din păcate, astăzi nu vedem condiţii reunite pentru o soluţionare politică. (…) Pe termen scurt nu vedem condiţii politice care să conducă la o astfel de soluţie negociată”, a punctat Mircea Geoană.

El a spus că la nivelul aliaţilor există comunicare cu partea rusă „pe canale politice şi pe canale specializate, militare şi de intelligence, (…) în afara discuţiei despre Ucraina”.

„Nimeni din cadrul Alianţei nu negociază ceva în numele Ucrainei. Este un lucru la care ţinem foarte mult. Şi, la nivelul alianţei noastre, politic nu avem contacte cu Rusia, dar preşedintele Comitetului Militar, amiralul Rob Bauer, a avut o corespondenţă scrisă cu generalul Gherasimov. Nu vedem semnale foarte încurajatoare din partea Federaţiei Ruse”, a completat secretarul general adjunct al NATO.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că „nu vedem, în postura rusească de astăzi riscuri sau intenţii sau resurse pentru a începe ceva împotriva NATO”.

Related posts

Ион Кику: Предлагаемые меры должны вступить в силу как можно скорее

Albasat

Se așteaptă înghețuri până la -2 grade Celsius

AlbasatTV, Nisporeni

Pro Moldova предлагает законопроект для тех, кому остаётся 3 года до пенсии

Albasat

Leave a Comment