Portal de știri
Societate

Sistemul de vot la Eurovision 2023 a fost modificat

Telespectatorii din ţările care nu participă la Eurovision vor putea pentru prima dată în istoria concursului să îşi voteze artiştii preferaţi începând cu Eurovision 2023, au anunţat marţi organizatorii acestei competiţii muzicale.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a precizat că votul din „restul lumii” îi va permite publicului să îşi consolideze puterea de a influenţa rezultatul concursului şi să recunoască adresabilitatea globală a concursului, care a înregistrat anul trecut o audienţă TV de peste 160 de milioane de telespectatori.

Telespectatorii vor putea să voteze pe o platformă online securizată, iar lista completă cu ţările eligibile va fi publicată cu puţin timp înaintea concursului, organizat de obicei în luna mai.

„Voturile din ţările care nu participă la concurs vor fi combinate pentru a crea un set de punctaje cu aceeaşi pondere ca o ţară care participă atât în semifinală, cât şi în marea finală”, au anunţat reprezentanţii EBU.

Eurovision 2023 va fi organizat în oraşul Liverpool Concursul Eurovision 2023 va fi organizat în oraşul Liverpool din nordul Angliei în numele ţării câştigătoare din acest an, Ucraina. Conform unei tradiţii vechi de decenii, câştigătorul concursului găzduieşte ediţia din anul următor, însă EBU a decis ca evenimentul din 2023 să fie organizat în Regatul Unit din motive care ţin de siguranţa şi securitatea participanţilor, în contextul războiului din Ucraina.

Related posts

În Chișinău crește numărul de infecții COVID-19 în rândul copiilor

Albasat

Peste 338 de mii de locuitori din regiunea transnistreană dețin cetățenia Moldovei

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 370 de cazuri noi

Albasat

Leave a Comment