Portal de știri
Nisporeni Societate

Prietenește Pentru Turism: Primăria Nisporeni, beneficiara unui grant pentru amenajarea unui popas turistic

În data de 18 Noiembrie, a avut loc evenimentul de înmânare a certificatelor de grant pentru câștigătorii ediției a treia a programului de susținere a turismului rural „Prietenește Pentru Turism”.

Proiectele câștigătoare reprezintă afaceri rurale din domeniul turismului cu potențial de dezvoltare a comunităților locale. Printre câștigătorii granturilor se regăsește și Primăria orașului Nisporeni, care a câștigat un grant în valoare de 70 de mii de lei pentru amenajarea unui popas turistic în punctul de observare în oraș.

Banii sunt prevăzuți și pentru construcția unui foișor și un leagăn din lemn masiv, amplasate în zona cea mai înaltă a orașului Nisporeni, unde se deschide o priveliște minunată asupra întregului oraș.

Ceilalți câștigători sunt: Pensiunea „La Bocana”, Centrul turistic „Poarta Neamului”, Village Park Saharna-Țiglău”, Asociația de Băștinași „Ciuciulea Vatră de Dor”, Pensiunea „La nea Ion”, Centrul Turistic Fetești.

Programul de susținere al turismului rural se datorează parteneriatului Efes Vitanta Moldova Brewery și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova. Datorită acestui parteneriat mai este susținut și un alt proiect din Nisporeni. Este vorba de Camping ”Pe toloacă” din localitatea Milești.

Primăria Nisporeni a mai beneficiat de un grant de 100 000 lei în cadrul ediției a doua a programului. Banii au fost investiți în dezvoltarea traseului către Bălănești și conectare la traseele existente Nisporeni și Sipoteni.

Parteneriatul Efes Vitanta Moldova Brewery și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova reprezintă un program de granturi adresat industriei turismului din Moldova. Acest program de grant vine să valorifice potențialul existent, să îmbunătățească facilitățile turistice și să diversifice activitățile propuse turiștilor.

Related posts

O nouă scumpire la carburanți. Deputat PAS cere demisii la ANRE și Consiliul Concurenții

Albasat

Numărul copiilor este în descreștere. Rata natalității în 2021 – cea mai joasă în ultimii cinci ani

Albasat

Cum vor încheia universitățile anul de studii. Ce spun rectorii

Albasat

Leave a Comment