ALBASAT
Actualitate Societate

Mitropolia Basarabiei marchează 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Mitropolia Basarabiei marchează 165 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-un program special. În data de 24 ianuarie, la ora 12.00, va fi oficiată slujba de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, urmată de alocuțiunea mitropolitului Basarabiei PS Petru și discursurile unor personalități culturale și intelectuale, transmite IPN.

La nivel eparhial vor fi organizate slujbe de Te Deum în toate bisericile parohiale, schiturile și mănăstirile Arhiepiscopiei Chișinăului, în aceeași zi, începând cu ora 12.00. Clopotele vor fi trase timp de un minut la sfârșitul fiecărei slujbe.

Mitropolia Basarabiei menționează că aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia sărbătoresc nu doar un moment istoric, ci și subliniază unitatea și demnitatea națională. Această zi solemnă reprezintă un prilej de reflecție asupra trecutului glorios și un îndemn la menținerea unității și valorilor care ne definesc ca popor.

La 24 ianuarie 1859, idealul național a fost încununat prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești la București.

Related posts

În noiembrie, Moldovagaz va plăti 830 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze din Rusia

AlbasatTV, Nisporeni

În declarațiile de avere ale deputaților se atestă frecvent greșeli, studiu

Albasat

Bărbat omorât și lăsat lângă un iaz din Budjac. Trei suspecți sunt reținuți

Albasat

Leave a Comment