ALBASAT
Societate

Moldova va mai primi o donaţie de echipamente medicale din partea României

Republica Moldova va mai primi o donaţie de echipamente medicale din partea autorităţilor române. Este vorba de 500 de mii de măşti, 50 de mii de combinezoane şi medicamente utililizate în tratamentul bolnavilor de COVID-19. Intenţia a fost comunicată de către ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, aflat în vizită la Chișinău, transmite IPN.

Bogdan Aurescu a declarat, la briefing-ul de presă susținut alături de premierul Republici Moldova, Ion Chicu, că vizita la Chişinău, împreună cu echipa medicală din România, este un mesaj pentru cetăţenii moldoveni că autorităţile române le sunt alături la nevoie, că „România este solidară nu doar cu sufletul, dar şi fizic”.

Ministrul afacerilor externe al României a reamintit importanţa sprijinului Uniunii Europene, care este un partener de neînlocuit pentru Republica Moldova, şi a dat asigurări că România va continua să susţină obiectivul de integrare în UE a Republicii Moldova, care este singura cale de a asigura bunăstarea economică şi socială a cetăţenilor moldoveni.

Prim-ministrul Ion Chicu a apreciat înalt relațiile între Republica Moldova și România și a mulțumit pentru asistența oferită de guvernul român pentru modernizarea instituțiilor preșcolare și școlare, pentru soluționarea transportului elevilor și alte proiecte sociale importante. Premierul a invitat companiile din România să investească în Moldova, participând la programul de privatizare lansat de Guvern, pentru anul 2020.

Related posts

Пожилая женщина была смертельно ранена в селе Мерень

Albasat

Cursul valutar oficial la 01.04.2021

Albasat

Действия по запугиванию в сфере переработки металлолома достигли апогея, ассоциация

Albasat

Leave a Comment