ALBASAT
Actualitate Societate

Moldova va transmite un lot de asistență umanitară în Ucraina

Un lot de asistență umanitară în valoare de 4,2 milioane de lei va fi acordat Ucrainei pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka. Decizia a fost aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale, transmite IPN.

Lotul de asistență include stații de pompare a apei, bărci gonflabile, produse alimentare, precum și echipamente necesare pentru înlăturarea consecințelor inundațiilor. Bunurile vor fi oferite din rezervele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ale Agenției Rezerve Materiale.

„Conform datelor oficiale oferite de autoritățile ucrainene, în urma distrugerii barajului de la Nova Kahovka, au fost inundate peste 2 600 de case, iar circa 1 700 de persoane au fost evacuate din regiunea afectată”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Ucraina și Federația Rusă s-au acuzat reciproc că au distrus barajul de pe fluviul Nipru într-o zonă ocupată de Moscova în sudul țării, trimițând un torent de zeci de mii de metri cubi de apă peste regiune.

Related posts

Biblioteca Naţională va găzdui o expoziție dedicată luptei împotriva traficului de persoane

Albasat

Trei partide ar accede în legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, sondaj

Pentru a putea ajuta Moldova, e nevoie de un parlament credibil – europarlamentar

Albasat

Leave a Comment