Societate

Moratoriu pe eliberarea de acte permisive de construcție în centrul istoric, până în 2022

Primăria Chișinău a instituit moratoriu pe eliberarea oricăror acte permisive de construcție în centrul istoric, până la 1 aprilie 2022. Despre aceasta a anunțat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Potrivit edilului, moratoriul va fi aplicat până la elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, care se propune a fi finalizat până în 2022, dacă va fi o conlucrare între autoritatea locală și cea centrală.

Acesta a menționat că a fost pe șantierul de la intersecția străzilor Mitropolit Dosoftei cu Serghei Lazo, unde, conform actelor eliberate, urma să se construiască o clădire cu 6, maximum 7 etaje. Astăzi informația este că agentul imobiliar vinde apartamente la etajele 8, 9 și 10. Primarul spune că responsabilii de șantier, dar și un director comercial care a venit la fața locului nu a putut explica exact ce construiesc. Respectiv, primarul a solicitat stoparea actelor permisive pentru construcție și restaurare până la clarificarea situației.

Tot la finele lunii septembrie, anunță Ion Ceban, va fi organizată o ședință unde vor fi invitați constructorii, consilierii, deputații din parlament, experții în domeniu pentru a discuta și a asculta toate pozițiile. Iar în scurt timp Primăria va veni cu amendamente la legislația în construcții, dar și cu privire la clădirile în paragină.

Related posts

Guvernul a aprobat comanda de stat pentru universități

Albasat

Omagiu lui Mihai Eminescu. Bibliotecarii din Nisporeni au depus flori la bustul marelui poet

Albasat

Numărul deceselor provocate de COVID-19 ajunge 331

Albasat

Leave a Comment