ALBASAT
Actualitate Societate

Municipalitatea a semnat un acord de finanțare cu BERD pentru reabilitarea râului Bâc

Primăria municipiului Chișinău a semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare un acord de împrumut de 8 milioane de euro și un acord de grant de 4 milioane de euro pentru reabilitarea râului Bâc. Banii sunt accesați din Fondul Verde pentru Climă, transmite IPN.

La ceremonia de semnare, primarul Ion Ceban a declarat că a fost o perioadă foarte lungă pentru dezvoltarea acestui proiect țintit pe soluții naturale pentru reabilitarea râului Bâc. Potrivit edilului, soluțiile sunt orientare pe curățarea și amenajarea râului Bâc, astfel încât riscurile de inundații să fie înlăturate. „Este un proiect mult așteptat de noi, cu studii, analize profunde a situației în teren. Au fost implicați experți din țară și de peste hotare”, a precizat edilul.

Angela Sax, director al Oficiului BERD în Republica Moldova, a menționat că acest proiect este important pentru municipiul Chișinău sub mai multe aspecte, inclusiv reabilitare, dar și din punctul de vedere al recreării.

Proiectul presupune extinderea bazinului hidrografic, extinderea suprafețelor permeabile și impermeabile, precum și dezvoltarea unei zone de agrement cu piste pietonale și pentru biciclete, platforme pentru pescuit etc.

Related posts

Вкладчики „Banca de Economii” могут получить индексированные суммы с сегодняшнего дня

Albasat

LIVE: Informații de ultimă oră privind controlul infecției prin COVID-19 în RM

Albasat

Omicron excelează în a scăpa de anticorpi. Toate tratamentele actuale, inclusiv anticorpii monoclonali, au eficiență redusă (studiu)

Albasat

Leave a Comment