ALBASAT
Societate

Natalia Gavrilița la Bruxelles: Moldova se confruntă în continuare cu elementele unui război hibrid

Republica Moldova se confruntă în continuare cu elementele unui război hibrid, anul trecut fiind înregistrate sute de atacuri cibernetice. Propaganda și dezinformarea sunt alte amenințări cu care se luptă Chișinăul. Declarația în acest sens a fost făcută de șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, la Bruxelles, în cadrul unei discuții cu președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite IPN.

Natalia Gavrilița a evidențiat măsurile luate de Guvern pentru a diminua impactul crizelor suprapuse asupra securității naționale și bunăstării cetățenilor, inclusiv prin oferirea compensațiilor în factură pentru energie. De asemenea, prim-ministra a vorbit despre eforturile de relansare economică inițiate de executiv în comun cu antreprenorii și partenerii de dezvoltare.

Președintele Consiliului European a apreciat voința de integrare europeană a Republicii Moldova și buna cooperare cu Ucraina. Charles Michel a declarat că, în pofida  resurselor limitate ale țării, deschiderea și solidaritatea Republicii Moldova față de Ucraina și cetățenii ei este de admirat.

Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii despre organizarea în Republica  Moldova a reuniunii Comunității Politice Europene, agenda evenimentului și nivelul de pregătire al acestuia.

Related posts

Cursul valutar oficial la 01.04.2021

Albasat

HiSky – новая компания выходит на авиарынок Молдовы

Albasat

Mircea Geoană: Intrăm într-o fază decisivă a războiului din Ucraina. Nu vedem un risc de escaladare

Albasat

Leave a Comment