ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Negel Dan, primarul orașului Nisporeni, a participat astăzi la forumul organizat în cadrul programului „Comunitatea Mea”

Astăzi, la Chișinău, zeci de primari s-au întrunit pentru a discuta despre acțiunile programate în contextul aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Ideea centrală a forumului, organizat în cadrul programului „Comunitatea Mea”, a fost elaborarea planurilor pentru dezvoltarea economiei și creșterea bunăstării cetățenilor.

Edilul orașului Nisporeni, Negel Dan, a fost printre participanți, aducând în prim plan contribuția adusă de acest program comunităților din Republica Moldova. Pe pagina sa de Facebook, a menționat: ”Mulțumim tuturor organizatorilor, în special Domnului Daniel Șerban, împreună cu echipa Programului Comunitatea Mea, pentru tot sprijinul acordat comunităților noastre și sper să avem pe viitor o colaborare continuă pentru un viitor mai bun!”

Daniel Șerban, directorul Programului „Comunitatea Mea”, a subliniat importanța acestui program, evidențiind realizările de până acum: „În cei șase ani am reușit să adunăm 123 cele mai puternice comunități din Republica Moldova, aproximativ 1,5 milioane de locuitori. Locuitorii care beneficiază de acest program, direct sau indirect. Și știți de ce facem? Facem pentru Gheorghiță de la Olișcani, Mihăiță de la Colibașa. Lista ar putea continua, pentru cei care nu mai merg prin noroi, care au acces la apă curată.”

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, au subliniat, de asemenea, importanța sprijinului internațional pentru consolidarea democrației și prosperității în Republica Moldova.

Janis Mazeiks a declarat: „Scopul nostru comun este de a ajuta la construirea unei societăți democratice, puternice și prospere și la îndeplinirea obiectivului Republicii Moldova de a deveni un stat din Uniunea Europeană.”

Kent Logsdon a adăugat: „Începând cu anul 2018, USAID a sprijinit prin „Comunitatea Mea” 123 de comunități diverse din Republica Moldova. Aceste proiecte includ de la apă și canalizare, la iluminare stradală și transport. Planul nostru este să finanțăm încă aproximativ 20 de astfel de proiecte în următorii doi ani și abia aștept să văd rezultatele împreună cu comunitățile voastre.”

Forumul primarilor este un eveniment semestrial, care reunește reprezentanții celor 123 de APL-uri partenere ale Programului „Comunitatea Mea”, finanțat de Guvernul Statelor Unite. Din 2018, programul a oferit sprijin pentru mai mult de 90 de comunități. Valoarea totală a investițiilor USAID depășește 35 de milioane de dolari.

Related posts

Mircea Snegur, condus pe ultimul drum

AlbasatTV, Nisporeni

Cutremur cu magnitudinea de moment 4,5 în România

Albasat

Парламент соберётся на заседание в четверг и пятницу

Albasat

Leave a Comment