Suportul României pentru Republica Moldova rămâne de neclintit. Aceasta este concluzia cu care a revenit vicepremierul Nicu Popescu de la reuniunea trilaterală organizată la București. Ministrul de externe al Republicii Moldova a precizat că România ne sprijină cu proiecte concrete care vin în beneficiul tuturor cetățenilor țării, transmite IPN.
În discuțiile cu președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Marcel Ciolacu, oficialul moldovean a apreciat cooperarea interparlamentară dintre state. Ministrul Nicu Popescu a salutat inițierea controlului coordonat la punctul de trecere Leușeni-Albița. La fel, a fost abordat subiectul despre linia electrică aeriană Bălți – Suceava care va crește capacitatea de transfer al energiei electrice la granița România – Republica Moldova. Toate aceste proiecte vin să contribuie la modernizarea Republicii Moldova.
Cu Luminița Odobescu, consiliera pentru afaceri europene a președintelui Klaus Iohannis, vicepremierul Nicu Popescu a discutat despre suportul României în implementarea recomandărilor Comisiei Europene. „Republica Moldova nu este doar o țară beneficiară a ajutorului extern, ci și contribuie activ la pacea și stabilitatea europeană și cea internațională – aceasta am declarat în cadrul întrevederii mele cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, el reiterând suportul organizației pentru fortificarea capacităților de apărare a Republicii Moldova prin diverse parteneriate și dialoguri pe care le avem cu NATO”, a afirmat vicepremierul Nicu Popescu.
În cadrul conferinței pentru Securitate la Marea Neagră, organizată sub egida Platformei Internaționale Crimeea, Nicu Popescu a reiterat faptul că Republica Moldova este o țară europeană, care îmbrățișează democrația, libertatea și respectul pentru drepturile omului. „Am încredere că datorită acestor valori și a lucrului bine făcut la noi acasă, țara noastră va fi membră cu drepturi depline a Uniunii Europene”, a declarat oficialul.
„Am discutat și despre Summit-ul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de Republica Moldova pe data de 1 iunie. Aici, prietenii noștri vor putea să se convingă că atașamentul nostru pentru viitorul european este unul temeinic”, a mai spus șeful diplomației Republicii Moldova.
În perioada 12-13 aprilie, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, alături de ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, au participat la reuniunea trilaterală a miniștrilor de externe și cei ai apărării ai României, Republicii Moldovei și Ucrainei.
- Cursul valutar oficial la 27.12.2024
- Buteliile de gaz din apartamentele transnistrenilor, instrument de infracțiune
- Strategia națională de apărare a Republicii Moldova pentru anii 2024-2034, votată de Parlament
- Alocațiile veteranilor de război cresc de la 1 ianuarie 2025
- Cinci instituții din Rețeaua Școlilor Model, dotate cu table inteligente