ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Nisporeni obține locul 2 la Festivalul de Turism 2024

Consiliul Raional Nisporeni a obținut o recunoaștere importantă la cea de-a 27-a ediție a Festivalului – Concurs al Turismului, desfășurat sub egida TOURISM&TRAVEL EXPO – 2024. Acest festival-concurs, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul turismului, este menit să valorifice potențialul turistic rural și să promoveze imaginea Republicii Moldova ca destinație turistică deosebită.

La concursul de anul acesta au participat 13 consilii raionale, inclusiv Nisporeni, alături de alte raioane precum Cahul, Călărași, Criuleni, Glodeni, Drochia, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Râșcani și UTA Găgăuzia.

Nisporeni a reușit să se distingă la categoria „Cea mai reușită prezentare a Ogrăzii”, obținând locul 2 în competiție. Acest succes vine ca urmare a eforturilor depuse de autoritățile locale în promovarea și evidențierea atracțiilor turistice din zonă.

Expoziția internațională specializată „Turism & Travel Expo”, organizată de CIE Moldexpo, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Oficiul Național al Turismului al Republicii Moldova, a oferit o platformă excelentă pentru reprezentanții pensiunilor, cramelor, vinăriilor și agențiilor de turism naționale și internaționale să își prezinte ofertele și tradițiile autentice.

Evenimentul, desfășurat în perioada 16-18 februarie la C.I.E Moldexpo, a adunat peste 60 de participanți din Republica Moldova, România, Bulgaria, Slovacia și Armenia, toți având ca obiectiv comun susținerea turismului cultural, rural, de aventură, gastronomic și vitivinicol în conformitate cu tradițiile și obiceiurile țării pe care o reprezintă.

Related posts

Salarii mai mari pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare

Albasat

Agenția Proprietății Publice a făcut public raportul pentru prima jumătate a anului

Albasat

Iurie Reniță s-a infectat cu noul coronavirus. Cum se simte deputatul ?

Albasat

Leave a Comment