Societate

Nou director la ANRE

Violina Șpac a fost numită de Parlament în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Proiectul de hotărâre a fost votat în ședința de joi, 27 februarie. Violina Șpac este numită în funcția de director pentru un mandat de șase ani, transmite IPN.

Intervievând performanțele profesionale și manageriale a doi candidați admiși, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a decis să propună Parlamentului pentru numirea în funcția de director candidatura Violinei Șpac, care a acumulat cel mai înalt punctaj cumulativ de evaluare.

Deputata Stela Macari, Fracțiunea ACUM, Platforma DA, a insistat ca proiectul de hotărâre să nu fie votat. „Am discutat anterior și în cadrul Comisiei despre modul în care a fost calculat punctajul total acumulat de către candidații participanți la acest concurs. Și anume, în absența membrilor Comisiei, iar fișele de evaluare au fost colectate de către consultanți – matematică în continuare făcută nu știu de cine și nu știm cum”, a spus parlamentara.

În replică, președintele Comisiei, Vladimir Golovatiuc, a declarat că toată procedura s-a desfășurat în conformitate cu prevederile referitoare la desfășurarea concursurilor de acest gen. „Totul a fost transparent, cu camere de luat vederi, iar încălcări ale cerințelor regulamentului nu au fost”, a dar asigurări deputatul PSRM.

În luarea sa de cuvânt, Dumitru Alaiba, deputat al Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, a declarat că nu pune la îndoială profesionalismul Violinei Șpac, însă nu este prima dată când asistă la trucarea concursurilor. Acesta a menționat că regulamentul prevede că aceste concursuri trebuie să fie publice și acest lucru nu înseamnă doar transmisiune online, ci și plasarea unui anunț, publicarea numelui și CV-urilor tuturor celor care au aplicat.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administrație format din cinci directori. Actualul director general al ANRE este Veaceslav Untilă, iar directori sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov și Ștefan Creangă.

Related posts

Даниел Ионицэ: Для достижения цели европейской интеграции все должны смотреть в одном направлении

Albasat

Япония предоставит 268,7 тыс. долларов программе UN Women Moldova для защиты женщин и девочек

Albasat

Игорь Додон: Чем ближе выборы, тем больше нападок

Albasat

Leave a Comment