ALBASAT
Societate

Noua tulpină de coronavirus ar fi ajuns și în Germania. Pacientul infectat ar fi venit din Africa de Sud

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 a ajuns, cel mai probabil, și în Germania. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul pentru probleme sociale din landul Hesse, după ce virusul cu mutații specifice noii tulpini a fost depistat la un pasager întors din Africa de Sud. 

La sosirea pe Aeroportul din Frankfurt, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, persoana infectată a fost testată și izolată, iar rezultatele secvențierii urmează să fie publicate. 

Noua variantă de coronavirus se răspândește pe continent în contextul unui număr crescut de cazuri de COVID-19 în regiune, scrie Reuters

Germania a raportat 67.125 de noi infectări sâmbătă, iar peste 100.000 de pacienți infectați au murit din cauza bolii. Autoritățile de la Berlin nu mai permit decât cetățenilor germani să ajungă din Africa de Sud în țară pe cale aeriană. Cei care se întorc trebuie să stea 14 zile în carantină, chiar dacă sunt vaccinați.

Anterior, 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Autoritățile olandeze urmează să stabilească dacă printre aceste cazuri se află și unul legat de varianta Omicron. 

Related posts

LIVE: 478 persoane confirmate pozitiv și zece decese provocate de COVID-19 în Republica Moldova

Albasat

Pediatrul Ninel Revenco explică de ce copiii cu COVID-19 trebuie monitorizați atent

Albasat

UE dispune de autoritate politică pentru a stabiliza situația din Moldova, opinie

Albasat

Leave a Comment