ALBASAT
Actualitate Societate

Noul ministru al mediului a fost învestit în funcție

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Lazarencu, a fost învestit în funcția de ministru al mediului. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc astăzi la Președinție, transmite IPN.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Moldovei”, a jurat Sergiu Lazarencu.

Președinta Maia Sandu a declarat că domeniul mediului este unul prioritar pentru țară, iar eforturile consecvente și consistente trebuie continuate. Șefa statului spune că integrarea europeană presupune acțiuni ferme pentru a ajusta cadrul legal și politicile, iar în domeniul mediului este foarte mult de lucru. „Anul trecut am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure. Pentru anul acesta avem aceeași sarcină. Trebuie să ne pregătim și instituțional, și cu tehnică, și organizatoric ca să putem să creștem această sarcină de plantare anuală. O altă prioritate este managementul deșeurilor și al apelor uzate”, a notat președinta.

„Accelerarea împăduririi, gestionarea deșeurilor, restructurarea „Moldsilva” și, foarte important, agenda complexă de negocieri cu Uniunea Europeană. Aceste lucruri sunt sarcina ministerului și am încredere că ministrul Lazarencu va performa în acest sens”, a declarat premierul Dorin Recean.

Premierul Dorin Recean a anunțat miercuri schimbarea în echipa guvernamentală. Fosta ministră a mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a scris pe Facebook că a decis să se retragă din Guvern „pentru a se concentra pe proiectele de viitor care îi sunt aproape de inimă”.

Sergiu Lazarencu are 38 de ani și este licențiat în economie. A fost viceprimar al comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. În 2021 a devenit parlamentar, iar din martie 2023 este secretarul Comisiei economie, buget și finanțe.

Related posts

Василе Бумаков отозван с должности посла в Японии

Albasat

Cursul valutar oficial la 19.05.2022

Albasat

Măsuri de susținere a întreprinderilor din sectorul HoReCa, votate de Parlament

Albasat

Leave a Comment