ALBASAT
Actualitate Societate

Parlamentul European a votat prelungirea liberalizării comerțului dintre UE și Moldova

Parlamentul European a decis prelungirea, cu un an, a măsurii de liberalizare a comerțului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat eurodeputatul Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„Prin acest vot, suspendăm pentru încă un an taxele vamale la toate produsele exportate din Republica Moldova spre Uniunea Europeană care încă erau suspuse acestor taxe”, a adăugat Siegfried Mureşan.

Potrivit eurodeputatului, votul Parlamentului European vine la doar câteva săptămâni de la publicarea propunerii legislative de către Comisia Europeană. „Ne-am asigurat, în felul acesta, că măsura intră în vigoare la timp, înainte de a expira actuala decizie de liberalizare, pe 24 iulie 2024”, a declarat Siegfried Mureșan.

El susține că prima decizie de liberalizare a comerțului cu Moldova a fost luată acum doi ani cu obiectivul de a accelera integrarea europeană a țării și a reduce din efectele pe care războiul declanșat de Rusia în Ucraina îl are asupra producătorilor și exportatorilor din Moldova. „Vedem că Republica Moldova se integrează din ce în ce mai mult în Uniunea Europeană și ne pregătim de începerea negocierilor de aderare. De aceea, vrem ca legăturile economice cu Moldova să crească cât mai mult, cât mai repede și vrem ca întreprinzătorii din Republica Moldova să beneficieze cât mai mult de pe urma apropierii de Uniunea Europeană”, a adăugat eurodeputatul.

Siegfried Mureșan a remarcat că multe produse din Republica Moldova, în special fructele și legumele, sunt apreciate pe piețele din întreaga Uniune Europeană, iar decizia de prelungire a liberalizării, care permite Republicii Moldova să exporte aceste produse pe toată piața europeană, este benefică atât pentru Republica Moldova, cât și pentru piața europeană.

Related posts

Более 80% граждан считают, что пандемия COVID-19 вызовет экономический кризис в стране

Albasat

Detalii despre accidentul de Bahmut. A murit o familie

AlbasatTV, Nisporeni

Noua tulpină de coronavirus ar fi ajuns și în Germania. Pacientul infectat ar fi venit din Africa de Sud

Albasat

Leave a Comment