Portal de știri
Societate

Noul ministru al muncii a depus jurământul

Noul ministru al muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, a depus jurământul la Președinție. În cadrul ceremoniei, președinta Maia Sandu a declarat că Alexei Buzu este un specialist recunoscut în domeniul drepturilor sociale și al egalității, transmite IPN.

„Domnule Buzu, aveți de continuat o agendă foarte ambițioasă pe care și-a formulat-o Ministerul. Contăm pe munca și profesionalismul dumneavoastră. Prioritățile sunt clare – asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și aceasta înseamnă în primul rând un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale. Aceasta se referă și la sistemele informaționale la care trebuie să renunțați și trebuie să le înlocuiți cu un sistem informațional pe care să-l controleze Ministerul și care să asigure încadrarea tuturor elementelor programului de asistență socială într-un singur sistem”, a menționat șefa statului.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că Alexei Buzu urmează să conducă un minister care are datoria să promoveze în egală măsură dreptul la muncă în condiții decente, demne de un stat european, dar și solidaritatea tuturor cu semenii care se află în situații dificile. „Aceste două obiective se condiționează reciproc. Pentru că nu vom putea atinge dezideratul de a avea un stat cu o protecție socială adecvată atât timp cât nu vom avea o piață a muncii care să funcționeze după regulile respectate de către toți, generând astfel locuri de muncă și venituri care să ne permită nu doar să creștem alocațiile sociale, dar și calitatea serviciilor publice din această sferă”, a notat șefa executivului.

Alexei Buzu, care a fost director executiv la Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, a fost numit în funcția de ministru după demisia lui Marcel Spatari, anunțată luni. Buzu este specialist în managementul politicilor publice și că a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor publice sectoriale.

Related posts

Germania înregistrează vârful de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei și o creștere exponențială a numărului de cazuri

Albasat

Percheziții la sediul PCCOCS, efectuate de procurori în dosarul Alexandr Stoianoglo

Albasat

Două persoane din Nisporeni, sancționate pentru arderea resturilor vegetale

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment