ALBASAT
Actualitate Societate

Noul ministru de externe al Regatului Unit al Marii Britanii, în vizită în Republica Moldova

Noul ministru de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, David Cameron, a avut o scurtă oprire în Republica Moldova. La Chișinău oficialul a avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu, transmite IPN.

„Aseară, l-am întâlnit la Chișinău pe ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, care a vizitat de curând Ucraina. În discuții, mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul pe care îl acordă Regatul Unit Republicii Moldova și Ucrainei. Sprijinul oferit țării vecine este crucial și pentru securitatea Moldovei, și pentru stabilitatea și prosperitatea Europei. Am discutat cu șeful diplomației britanice și cooperarea bilaterală, eforturile noastre comune în lupta împotriva corupției”, a declarat șefa statului.


Ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a avut o întrevedere la Chișinău și cu vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene. „Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre Moldova și Marea Britanie, concentrându-ne asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat”, menționează Nicu Popescu.

Potrivit lui, a fost subliniată și importanța intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor moldoveni. „Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității țării noastre”, mai spune șeful diplomației moldovenești.

Related posts

Drapele sunt coborâte în bernă în memoria celor doi ofițeri împușcați la Aeroport

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 02.07.2020

Albasat

Situația pandemică se agravează. Specialiștii cheamă la mobilizare

Albasat

Leave a Comment