ALBASAT
Actualitate Societate

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 30%

Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 722 de cazuri de COVID-19, dintre care 187 în regiunea transnistreană. Numărul infecțiilor SARS-CoV-2 este în creștere cu aproape 30% comparativ cu săptămâna precedentă, constituind în perioada 18-24 decembrie 24,8 cazuri la 100 mii populație, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică precizează că în rândul copiilor de până la 14 ani au fost raportate 71 de cazuri de COVID-19. Totodată, au fost înregistrate trei cazuri de deces asociate cu infecția COVID-19. Au murit doi bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 66 și 85 de ani.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate și 49 de cazuri de gripă sezonieră, majoritatea dintre ele fiind în municipiul Chișinău. Cei mai mulți cu gripă au fost diagnosticați copii cu vârste cuprinse între 0-4 ani – 15 cazuri, 5-14 ani – 12 cazuri, iar persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani – 12 cazuri etc.

De la începutul perioadei de monitorizare, 2 octombrie – 24 decembrie, au fost înregistrate 85 de cazuri de gripă, 75 873 de cazuri de infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și 4495 de cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Specialiștii recomandă și în continuare respectarea măsurilor de protecție, cum ar fi păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea regulilor de igienă, inclusiv igiena mâinilor, igiena respiratorie. La fel, este indicată aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 – febră, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, rinoree sau nas înfundat, cefalee, frisoane, senzație de slăbiciune sau oboseală.

„Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Adresați-vă la medicul de familie pentru a beneficia de acest vaccin”, mai menționează ANSP.

Related posts

O nouă aplicaţie Google simplifică transferul de fişiere între telefoane

Mai multe cazuri de COVID-19 de import

Albasat

Rosian Vasiloi, eliberat de la șefia Poliției de Frontieră

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment