ALBASAT
Societate

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut cu 32,5%. Prognozele sunt alarmante

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță astăzi, 3 martie, 24 de decese asociate COVID-19. Sunt raportate și 1550 de cazuri noi de infectare, bilanțul ajungând la 189 397. Responsabilii din sănătate anticipează că, până la finele lunii martie, numărul cazurilor de îmbolnăvire va fi și mai mare, iar presiunea asupra sistemului va crește enorm, transmite IPN.

Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a precizat că azi au fost efectuate 4 548 de teste. Este mare și numărul lucrătorilor medicali confirmați zilnic – 76. Numărul total al angajaților din sistemul de sănătate, confirmați până acum, a ajuns la 16 891.

În stare extrem de gravă sunt 322 de pacienți cu COVID-19, dintre care 56 de persoane sunt supuse ventilației mecanice. Tatiana Zatîc a menționat că cel mai trist este că permanent se menține înalt numărul persoanelor răpuse de COVID-19. Vindecare este mai lentă și are loc o agravare a cazurilor.

„Datele săptămânii a opta, comparativ cu săptămâna a șaptea a acestui an, denotă că numărul de cazuri de infectare a crescut cu 32,5%, numărul deceselor a crescut cu 31%, iar numărul de vindecați a scăzut cu 4,1%. Vedeți distribuția după săptămâni, și în ultima săptămână tendințele sunt permanent în creștere, ceea ce denotă un risc major pentru următoarele săptămâni. O situație foarte alarmantă”, explică secretarul de stat.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află un număr record – 10 206 persoane, iar 17 155 – sunt sub supraveghere la domiciliu.

Related posts

Beneficiarii își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă

Albasat

Cursul valutar oficial la 01.10.2020

Albasat

Anul acesta, bacalaureatul va fi susținut în 93 de centre

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment