ALBASAT
Societate

O bancă amână pentru trei luni plata ratelor la credite

Moldova Agroindbank amână până pe 31 mai plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile. Rambursările acestor sume vor fi efectuate în luna iunie, la solicitarea clientului. Prin această măsură, banca își propune să susţină clienţii persoane fizice în situaţia cauzată de COVID-19, transmite IPN.

Decizia se extinde asupra produselor creditare pentru persoane fizice: de consum, ipotecare, overdraft, cardul de cumpărături în rate LiberCard şi cardul de credit.

Astfel, pentru perioada lunilor martie-aprilie-mai 2020 nu vor fi aplicate penalităţi pentru neachitarea sumelor datorate spre plată. În cazul îl care au posibilitate, clienţii pot achita ratele conform graficului. Plata poate fi efectuată prin intermediul aplicaţiei MAIBank sau Internet Banking, pentru a evita vizita la bancă.

În acelaşi timp, MAIB accentuează că deservirea depozitelor se va desfăşura în regim obişnuit, în pofida circumstanţelor create.

Banca Națională a Moldovei menționează că atât BNM, cât și băncile licențiate și prestatorii de servicii de plată nebancari își continuă activitatea asigurând toate serviciile financiare prestate. Informații suplimentare pot fi solicitate la telefon sau adresa electronică a băncilor licențiate. Datele de contact pot fi accesate pe pagina web a BNM.

Related posts

Curtea Constituțională a respins sesizarea BCS privind instituirea stării de urgență

Albasat

România va dona o parte din vaccinul anti-COVID-19 Republicii Moldova, Viorel Badea

Albasat

Peste 80% din cetățeni cred că pandemia de COVID-19 va declanșa o criză economică în țară

Albasat

Leave a Comment