ALBASAT
Nisporeni Societate

O elevă de la liceul „Mircea Eliade” din Nisporeni s-a clasat pe locul III la Olimpiada Republicană de Geografie

Ziua de 9 mai a venit cu rezultate deosebite pentru Valeria Marian, eleva clasei a IX-a de la Instituția Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, orașul Nisporeni, care în cadrul Olimpiadei Republicane la Geografie a ocupat locul III.

Valeria a fost ghidată de profesoara Crudu Ana și a acumulat 73 de puncte. Eleva se numără printre cei 40 de elevi și eleve, premiați în cadrul festivității de încheiere a Olimpiadei Republicane de Geografie, desfășurată în perioada 07–09 mai, la Universitatea de Stat din Moldova.

Olimpiada Republicană la Geografie a fost organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 172 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici. Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Related posts

Masă rotundă pentru producătorii de struguri de masă! Vezi ce probleme au fost discutate în cadrul evenimentului

Albasat

SUA vor autoriza vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Albasat

Mihail Druță: Este justificat ca pe 9 mai să se consemneze Ziua Europei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment