ALBASAT
Nisporeni Societate

O femeie din satul Seliște a ars de vie în propria casă

Tragedie la Selişte, raionul Nisporeni. O femeie în vârstă de 76 de ani a murit, după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări. Nenorocirea s-a produs la data de 11 februarie, la ora 11: 48, iar bătrâna s-ar fi intoxicat cu fumul emanat de incendiu.

Femeia locuia de una singură şi a fost neputincioasă în faţa focului uriaş. Sătenii sunt cei care au alertat pompierii. La fața locului, s-au deplasat două autospeciale şi o echipă de  pompieri, care au găsit locuinţa plină cu fum. Ajunşi, aceştia au depistat corpul carbonizat al bătrânei, care a fost scos de către vecini. Salvatorii au lichidat incendiul timp de două ore. Potrivit pompierilor, focul a izbucnit din cauza exploatării incorecte a sobei.

 ANDRIAN CUZMIN, OFIŢER AL SERVICIULUI PREVENŢIE:  “La data de 11 februarie 2020, la ora 11:48 de minute, de la Serviciul 112, am primit un apel precum că în satul Selişte, la casa de locuit a cetăţeanului Nistreanu Nina a izbucnit un incendiu.  Ajungând la faţa  locului, stăpâna casei a fost scoasă de către vecini în stare neînsufleţită. Era o persoană singuratică, avea grijă de ea o vecină.  Nu era în lista persoanelor social-vulnerabile. Incendiul a fost lichidat la ora 14:28. Pompierii au luptat cu incendiul în jurul a două ore. Cauza incendiului este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobelor de încălzit.”

Pentru a evita cazurile tragice, angajații Secţiei situaţii excepţionale Nisporeni au venit cu mai multe recomandări.

 ANDRIAN CUZMIN, OFIŢER AL SERVICIULUI PREVENŢIE:  “Pompierii vin cu următoarele recomandări: să nu fie depozitate  materialele combustibile în apropiere de sobă, tăbliţa metalică să fie pusă lângă uşiţa sobei.  Sobele ar trebui să fie curăţite la fiecare trei luni, deoarece incendiile pot fi provocate chiar de la arderea funinginei din sobă.  O altă cauză care poate provoca incendiul este starea de ebrietate şi imprudenţa în timpul fumatului. Incendiile cu cauza imprudenţii în timpul fumatului sunt 50-60 %  fatale.  Odată cu încălzirea vremii, cetăţenii fac curăţenie în gospodării. Astfel, eu recomand ca să nu ardă vegetaţia uscată sau resturile menajere din preajma gospodăriei.” 

De la începutul anului, în raionul Nisporeni au avut loc şapte incendii. Flăcările au luata viaţa unei persoane.

Related posts

Partidul Șor revine la proiectul care prevede alegerea procurorului general de către popor

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 15.09.2020

Albasat

Cum va circula transportul public în următoarea perioadă

Albasat

Leave a Comment