Societate

Șoferul care a accidentat mortal o femeie la Mereni a fost reținut

Șoferul care a accidentat mortal o femeie, la începutul lunii ianuarie, în satul Mereni din raionul Anenii Noi, a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 43 de ani din raionul Dubăsari. Fiind audiat de polițiști, bănuitul și-a recunoscut vina.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Corina Repeşciuc, a declarat că bărbatul nu a avut anterior încălcări ale legislației. În cadrul audierilor, acesta a spus că a părăsit locul accidentului pentru că s-a speriat.

Șoferul a fost reținut pentru 72 ore. Cauză penală a fost pornită pe faptul ,,încălcării regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport soldată cu decesul unei persoane”, precum și pentru ,,părăsirea locului accidentului rutier”. Dacă vinovăția conducătorului auto va fi dovedită, acesta riscă închisoare de la 3 la 7, ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Poliția atenționează că părăsirea locului accidentului constituie o infracțiune. Persoana implicată în accident rutier este obligată să nu părăsească locul accidentului și apeleze la numărul unic de urgență 112 pentru a raporta cazul.

Related posts

Buletin de ştiri ALBASAT 04.11.2019

Albasat

Rusia, condamnată la CEDO în cazul lui Ilie Cazac

Albasat

Un frate omorât și alt frate rănit la Briceni

Albasat

Leave a Comment