ALBASAT
Societate

OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale

O ambulanță care corespunde standardelor internaționale și mai multe dispozitive medicale au fost donate Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății de către Organizația Internațională pentru Migrație, cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, transmite IPN.

Directorul spitalului, Igor Curov, a declarat că în ultimii ani instituția medicală fost nevoită să activeze în condiții dificile legate de o mulțime de crize, iar echipamentul performant a fost mereu necesar pentru a ușura munca profesioniștilor.

„Mai întâi, am trecut prin criza legată de coronavirus, iar apoi a urmat criza refugiaților. Cu toate acestea, am fost mereu alături de pacienții noștri și am căutat posibilități de a îmbunătăți calitatea serviciilor prestate. În ultimul an, am reușit să oferim asistență pentru peste 2000 de pacienți cu COVID, am sărit în ajutorul refugiaților care au fost spitalizați pentru îngrijiri medicale. Avem noroc că alături de noi, pe parcursul mai multor ani este Organizația Internațională pentru Migrație”, a menționat directorul spitalului.

Donația transmisă astăzi este o ambulanță de tip A, dotată în strictă conformitate cu cerințele internaționale, care va permite transportarea pacienților în maximă siguranță. „Totodată, țin să menționez că a fost donat mai mult echipament medical pentru a fi folosit pentru diagnosticare, monitorizare și îngrijirea pacienților”, a declarat Igor Curov.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Gasnaș, a menționat că Organizația Internațională pentru Migrație a oferit mereu suport, iar această donație este o dovadă în plus că rămâne alături de autoritățile naționale într-o perioadă dificilă. „Organizația Internațională pentru Migrație este un partener serios pentru noi și mereu răspunde inițiativelor noastre. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de profesioniștii care activează aici și în timpuri destul de dificile, pentru a acorda aceste servicii de calitate. Fără ei, nu ar fi posibil acest lucru”, a declarat Secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Coordonatoarea pentru situații de urgență a Organizației Internaționale pentru Migrație, Baars Margo Cara, a ținut să precizeze că se face un an de când a început războiul în Ucraina, iar în această perioadă Republica Moldova s-a confruntat cu un val mare de migranți și autoritățile au fost nevoite să acționeze în condițiii de criză continuă.

„Peste 770 000 de oameni au trecut prin Republica Moldova, fugind din Ucraina, iar dintre aceștia 100 000 au decis să rămână aici. Vrem să aplaudăm efortul enorm care a fost întreprins de autorități. Cu ajutorul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, am reușit și noi să ne implicăm și să ajutăm Ministerul Sănătății în gestionarea acestei situații. Înțelegem foarte bine că aceste fluxuri de oameni sunt o povară foarte mare pentru bugetul țării. Noi am reușit să ne implicăm, să oferim ajutor, astfel că peste 18 000 de oameni au beneficiat de screening și diverse tratamente. În colaborare cu autoritățile, am ajutat 300 de pacienți doar în acest spital. Ne bucurăm foarte mult că avem posibilitatea să contribuim și astăzi, prin această donație care va servi nu doar cetățenilor Republicii Moldova, dar și persoanelor refugiate”, a declarat Baars Margo Cara.

Procurarea ambulanței și a echipamentelor medicale a fost posibilă datorită unei finanțări care a venit din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, cu contribuția directă a Organizației Internaționale pentru Migrație.

Related posts

Ambasada SUA la Moscova le cere cetăţenilor americani să plece „imediat” din Rusia

AlbasatTV, Nisporeni

Stația de pompare din orașul Otaci a fost reabilitată cu sprijinul OIM Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Pavel Filip, despre revocarea miniștrilor PDM: Este nevoie de o resetare a guvernării

Albasat

Leave a Comment