ALBASAT
Societate

OMS ridică alerta internațională privind noul coronavirus la cel mai înalt nivel

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, vineri, că riscul răspândirii coronavirusului la nivel global este, în prezent, ”foarte ridicat”, aceasta fiind cel mai înalt nivel pe care OMS îl poate declara, potrivit BBC. 

Alerta a fost extinsă în urma noilor cazuri de infectare, la nivel global. „Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul Programului de Urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi, Mike Ryan, a anunțat, vineri, că epidemia cu noul coronavirus nu a ajuns la nivelul unei pandemii atâta timp cât țările afectate și nu numai luptă împotriva noului virus.

„Dacă ne-am confrunta cu pandemie acceptăm, în esență, că fiecare om de pe planetă va fi expus virusului respectiv. Încă nu este cazul unui astfel de anunț”, a declarat Ryan.

„Deocamdată nu este vorba despre o răspândire necontrolată a coronavirsului la nivel global şi nu ne confruntăm cu îmbolnăviri severe şi decese pe scară largă în rândul populaţiei. Ceea ce observăm sunt câteva epidemii, în diferite părţi ale lumii”, a subliniat directorul OMS, într-o conferinţă de presă, pe 24 februarie 2020.

Related posts

Un copil de 4 ani s-a înecat în raionul Drochia

AlbasatTV, Nisporeni

Ренато Усатый: Цуцу сдался молдавским властям в результате договоренностей

Albasat

Efectul noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie: Numărul cazurilor a crescut cu 40% în două săptămâni

Albasat

Leave a Comment