Portal de știri
Societate

Oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova au fost discutate la Tokyo

Prim-ministra Natalia Gavrilița a încurajat membrii Asociației japoneze a directorilor corporativi (Keizai Doyukai) să examineze avantajele oferite de Republica Moldova pentru investitori. Șefa executivului a punctat zonele economice libere, procedurile vamale simplificate, exportul fără taxe în UE. Subiectul a fost abordat la Tokyo, la întrevederea cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe a Asociației, transmite IPN.

A fost făcut un schimb de opinii privind situația economică globală și perspectivele pe termen mediu. Natalia Gavrilița a vorbit despre acordarea Republicii Moldova statutului de țară candidat și efortul Guvernului pentru accelerarea implementării valorilor și standardelor europene în toate domeniile, fapt ce va spori atractivitatea țării pentru investiții de calitate, inclusiv pentru investitorilor niponi.

„Aceste oportunități vă deschid calea spre investiții în domenii precum industriile agroalimentare, a vinului, farmaceutică, electronică, după modelul altor companii nipone, care au reușit să construiască afaceri de succes în Republica Moldova”, a spus Natalia Gavrilița, citată într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, părțile au apreciat dinamica pozitivă a volumului de comerț exterior al Republicii Moldova cu Regatul Japoniei, care a înregistrat peste 30 de milioane de dolari în prima jumătate a anului curent.

Keizai Doyukai este o organizație niponă privată, activitatea căreia este orientată spre consolidarea economiei japoneze. Asociația întrunește 1500 de membri, directori de top din peste o mie de corporații.

Related posts

Trei mașini unice din anii ’50, scoase la licitație pentru 20 de milioane de dolari

Albasat

Maia Sandu: Trupele ruse trebuie să se retragă din regiunea transnistreană

Albasat

Maia Sandu și Roberta Metsola: Locul Moldovei e în Uniunea Europeană

Albasat

Leave a Comment