ALBASAT
Nisporeni Societate

Orașul Nisporeni are viceprimar

A fost ales viceprimarul oraşului Nisporeni,  după  ce timp de patru ani, această funcţie nu a fost ocupată de nimeni. În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului orăşenesc, candidatura democratului, Igor Simion  a fost propusă de către primar.

GRIGORE ROBU PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI:  “Cu toţii cunoaşteţi că oraşul are nevoie de viceprimar, deoarece nu se reuşeşte tot ce ne propunem noi, legate de salubrizare, legate de organizarea internă. Desigur 4 ani nu a fost uşor, însă astăzi noi trebuie să mergem mai departe cu proiectele începute, de aceea, eu în calitate de primar şi conform legii, vreau să propun în această funcţie pe Igor Simion.”

Înainte de a fi supusă votului candidatura lui Igor Simion, consilierii i-au adresat mai multe întrebări.

  ION ŢUGULEA, CONSILIER ORĂŞENESC DIN PARTEA PCRM: “Stimate, dle candidat, vreau să ne spuneţi câte ceva din datele dvs biografice. Cum vedeţi dvs în calitate de viceprimar activitatea în principii generale?

 IGOR SIMION, VICEPRIMARUL ALES AL ORAŞULUI NISPORENI:  “Am absolvit Universitatea în Business şi Administrare. O parte din timp am fost plecat peste hotare la muncă. Am revenit în anul 2011 şi am activat în domeniul privat, adică am activat în domeniul vânzărilor. Iar din 2016 administrez o întreprindere individuală.”

 IURII CĂRBUNE, CONSILIER ORĂŞENESC DIN PARTEA PUN:Am o întrebare către dl primar. Dle primar, în mandatul trecut, dvs aveaţi mai puţină experienţă şi v-aţi descurcat 4  ani fără viceprimar, ba în mai multe discuţii aţi spus că faceţi o economie în beneficiul cetăţenilor. În acest mandat aveţi mai multă experienţă şi totuşi aveţi nevoie de viceprimar.Văd că puneţi accent pe Gospodăria Comunală, poate dl Simion e mai potrivit pentru Gospodăria Comunală? Să fie un vicedirector sau chiar director al acestei gospodării. Totodată, vreau să întreb dacă dl Simion are experienţă şi ce cheltuieli ar presupune pentru primăria oraşului Nisporeni această funcţie?

 GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: “Stimaţi consilieri, vreau să vă atrag atenţia că în anul 2018-2019 au fost făcute mai multe modificări la Legea administraţiei publice locale şi anume s-au dat mai multe împuterniciri administraţiei publice locale. Or, noi astăzi discutăm nu doar de Gospodăria Comunală, dar discutăm şi despre agenţii economici, autorizaţiile în comerţ, organizarea internă a primăriei şi este foarte mult de lucru. Eu vă îndemn să lăsăm la o parte orgoliile sau unele bariere şi să susţinem o funcţie care este necesară pentru primărie. Eu vă asigur că aceasta este o funcţie care o să aducă plus valoare şi financiară primăriei.”

STANISLAV KOZULEA, CONSILIER ORĂŞENESC, PLATFORMA DA:“Dle Simion, am  aşa o întrebare. Dvs ca viceprimar şi ca agent economic cum o să vă regăsiţi în aceste două funcţii?

IGOR SIMION, VICEPRIMARUL ALES AL ORAŞULUI NISPORENI:“Gestionez o întreprindere individuală împreună cu părinţii. Am să-mi suspendez activitatea.”

IURII CĂRBUNE, CONSILIER ORĂŞENESC DIN PARTEA PUN:  “Vreau să-l întreb dacă are experienţă şi dacă dlui cunoaşte fişa postului. Cu ce o să se ocupe?

IGOR SIMION, VICEPRIMARUL ALES AL ORAŞULUI NISPORENI:“Activând ca agent economic, m-am ciocnit de mai multe probleme şi am văzut care sunt problemele oraşului şi de aceea cred că o să mă descurc bine în funcţia aceasta. Împreună cu primarul o să conlucrez, am să mă subordonez primarului în limitele legii. Fişa postului este prezentă, CV-ul, la fel este prezent pe partea versus şi se poate de citit.”

Igor Simion a primit votul de încredere din partea a 13 consilieri orăşeneşti.

Viceprimarii  sunt desemnaţi la propunerea primarului prin decizii ale Consiliului orăşenesc, adoptate cu votul majorității consilierilor aleși. Igor Simion are 33 de ani. El este căsătorit şi are un copil.

Related posts

Павел Филип: Фракцию ДПМ не следует путать с ДПМ

Albasat

Vaccinul Moderna a fost aprobat de EMA pentru utilizare la adolescenți, de la vârsta de 12 ani

Albasat

Orzul a fost exportat la cel mai mic preț din ultimii trei ani

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment