Societate

Până astăzi, au fost confirmate în total peste 7700 de cazuri de COVID-19

Până la ziua de astăzi, 29 mai, au fost confirmate în total peste 7700 de cazuri de COVID-19. 55% din persoanele infectate au fost vindecate. Totodată, în stare gravă se află 245 de pacienţi. Până acum au decedat 282 de oameni. Datele au fost prezentate, vineri, de către Nicolae Furtună, șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă transmite IPN.

În ultimile două săptămâni, s-a constatat o creştere numerică a cazurilor noi de COVID-19, implicit pe fundalul numărului de cazuri cumulative din regiunea transnistreană, care au fost incluse în statistici la momentul furnizării acestor date.

Potrivit lui, cea mai mare incidenţă e stabilită în raionul Soroca, urmată Ştefan-Vodă, Dubăsaru şi Glodeni. Chisinău e pe poziţia a cincea, aici se atestă transmitere comunitară în toate sectoarele şi în toate suburbiile, de asemenea sunt identificate focare familiale. Nicolae Furtună a precizat că explozii majore de infecţie cu noul tip de coronavirus, cu excepția unor instituţii medicale, nu sunt în capitală.

De la inceputul pandemiei şi până astăzi, au fost testate peste 42 de mii de persoane. Vârsta medie a persoanelor infectate constituie peste 47 de ani. Domină sexul feminin şi mediul urban. Cele mai afectate vârste sunt grupurile 60-69 de ani şi cei de peste 70 de ani.

În ceea ce priveşte cazurile de deces cauzate de COVID-19, vârsta medie a persoanelor constituie peste 66 de ani. Cele câteva cazuri de deces înregistrate printre tineri sunt explicate prin comorbidităţile pe care le aveau, incompatibile cu complicaţiile cauzate de infecţia cu noul tip de coronavirus. Din cei care au decedat, 84% au fost supuşi ventilaţiei mecanice a plămânilor.

Related posts

Начинается второй этап зачисления детей в первый класс

Albasat

Peste 15 mii de probe de apă au fost prelevate în mai din apeductul municipal

Albasat

Христианам настоятельно рекомендуется воздерживаться от обильных обедов на кладбищах

Albasat

Leave a Comment