Societate

Patru deputați PAS și-au depus mandatele

Patru deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate și-au depus mandatele. Este vorba despre Natalia Gavrilița, Andrei Spînu, Sergiu Litvinenco și Dumitru Budianschi. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 8 septembrie, rapoartele pentru proiectele de hotărâre privind demisia celor patru parlamentari, transmite IPN.

Natalia Gavrilița și-a depus cererea de demisie după ce a primit vot de încredere din partea Parlamentului și a devenit premier.

Ceilalți trei deputați au renunțat la mandatele de deputat în favoarea unor funcții deținute în Guvern. Andrei Spînu a fost numit viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale. Dumitru Budianschi a fost desemnat ministru al finanțelor, iar Sergiu Litvinenco – ministru al justiției.

Potrivit listei candidaților supleanți la funcția de deputat, în fracțiunea parlamentară PAS ar urma să vină: Viorel Barda (jurist), Ana Calinici (jurist), Evghenia Cojocari (profesoară) și Boris Popa (jurist).

Mandatul de deputat este incompatibil cu funcția de președinte al Republicii Moldova, funcția de membru al Guvernului, funcția de avocat al poporului și funcția de ales local. Totodată, incompatibilitatea intervine în cazul exercitării oricărei alte funcții remunerate, inclusiv a funcției acordate de un stat străin sau organizație internațională, cu excepția activității didactice și științifice desfășurate în afara programului stabilit.

Related posts

4 ani de închisoare pentru un şofer care a provocat un accident rutier soldat cu deces

Albasat

Deputat nou în fracțiunea BCS

Albasat

Capacitatea redusă de absorbție, barieră în proiectele de eficiență energetică

Albasat

Leave a Comment