Portal de știri
Societate

PDM și PSRM consideră nocivă destabilizarea situației la nivel politic

Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor consideră „nocivă și contraproductivă destabilizarea situației la nivel politic, având în vedere criza din sănătate și economie”. Într-un comunicat de presă al celor două formațiuni de la guvernare se menționează că „majoritatea parlamentară își exprimă nedumerirea față de acțiunile și declarațiile anumitor actori politici care au crescut politic pe subiectul furtului miliardului și corupției, iar astăzi nu văd nicio problemă în a se alia cu cei care au stat în spatele acestor fărădelegi, criticate inclusiv de partenerii de dezvoltare”, transmite IPN.

În comunicat se mai spune că „în ciuda încercărilor de destabilizare a situației din țară, majoritatea parlamentară susține în continuare Guvernul învestit în noiembrie 2019”. Cele două partide au discutat ieșirea din starea de urgență, anularea restricțiilor, precum și ultimele schimbări pe scena politică.

Partidele precizează că vor acorda și în continuare susținere Guvernului, „care își respectă, în mare parte, angajamentele luate”.

În cadrul întrevederii de luni, majoritatea parlamentară a fost informată despre intenția Guvernului de renegociere a acordului de creditare cu Federația Rusă. Deputații au scos în evidență necesitatea identificării unor noi surse de finanțare. În acest sens, au fost discutate progresele pe condiționalitățile impuse de Uniunea Europeană pentru acordarea tranșei a doua din asistența macro-financiară. În comunicat se spune că părțile au reiterat disponibilitatea de a le îndeplini în regim prioritar.

Related posts

Cod galben de înghețuri

Albasat

Гражданин остался и без квартиры, и без вложенных в неё 28 тысяч евро

Albasat

1 841 de copii s-au născut prematur anul trecut

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment