ALBASAT
Societate

Pe la mijlocul lunii mai, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 poate depăși 5600

Pe la mijlocul lunii mai, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 poate depăși 5600. Și aceasta dacă vor fi respectate măsurile de control al infecției, estimează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Conform scenariului pesimist, numărul cazurilor confirmate ar putea depăși 37 de mii de îmbolnăviri, transmite IPN.

Incidența de infectare cu noul tip de coronavirus este de 75 de cazuri la 100 de mii de locuitori, mortalitatea fiind de două persoane la 100 de mii de locuitori.

Cele mai afectate de COVID-19 teritorii sunt: Ștefan Vodă, Glodeni, Soroca, Edineț, Fălești și Chișinău. Cazurile din aceste teritorii administrative reprezintă 60% din totalul cazurilor înregistrate.

Alexei Ceban, medic epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, a remarcat, după ședința Punctului Național Focal că, dacă săptămâna trecută au fost înregistrate 798 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în această săptămână sunt 810 cazuri. Respectiv, numărul a crescut cu 1,5%. În total s-au procesat 14055 de probe, dintre care 12203 persoane au fost investigate cu o singură probă de laborator. Rata de infectare printre cei suspecți este de 20%.

Vârsta medie a persoanelor care se îmbolnăvesc de COVID-19 în Republica Moldova este de 47 de ani, 58% fiind femei, 56% din mediul rural. Perioada de incubație a virusului, adică perioada de la recepționarea virusului și apariția primelor simptome, este de 6 zile. Din totalul cazurilor înregistrate, 5% sunt de import.

Persoanele decedate de COVID-19 au o vârstă medie de 67 de ani. 52% sunt bărbați. Din totalul persoanelor decedate, 98% au avut cel puțin o comorbititate, iar 51% – două și mai multe. Majoritatea au avut boli cardiovasculare, diabet zaharat sau afecțiuni respiratorii.

Două din 10 persoane afectate de COVID-19 sunt lucrători medicali, în total fiind infectați 635 de lucrători medicali.

560 de persoane sunt vindecate, ceea ce înseamnă, 21,4% din toți cei afectați, majoritatea fiind femei. Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 50 de persoane.

În această dimineață, a mai fost raportat un deces asociat maladiei COVID-19. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, din Slobozia. Femeia a fost internată pe 6 aprilie cu pneumonie bilaterală. Ea mai suferea de insuficiență renală cronică și avea nevoie de hemodializă.

Related posts

Gimnaziul din localitatea Parcova, raionul Edineț a fost reabilitat energetic

AlbasatTV, Nisporeni

Școala de sport din Nisporeni va purta numele „Grigore Brașoveanu”

AlbasatTV, Nisporeni

Șeful serviciului rus de spionaj acuză SUA că ar pregăti o revoluție „colorată” în Moldova

Albasat

Leave a Comment