Societate

PG anunță încă o soluție într-un dosar politic: Alexeev Alexei a fost achitat

Procuratura Generală anunță despre achitarea lui Alexei Alexeev, acuzat, acum trei ani, de „violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”. Pe 18 septembrie 2017, Alexei Alexeev conducea microbuzul care transporta stația acustică la un miting din fața postului public de televiziune și a fost reținut pentru pretinsa aplicare a violenței periculoase în privința unor angajați ai poliției, transmite IPN.

Acesta a fost pus sub învinuire și menținut opt zile în arest, 51 de zile – în arest la domiciliu, dosarul în privința lui fiind deferit justiției.

Sentința de achitare a fost dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a renunțat la învinuire.

Potrivit PG, numele lui Alexei Alexeev figurează în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Printr-o dispoziție emisă de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în februarie curent, a fost instituit un grup de control și monitorizare a unor dosare după ce instituția a luat act de Declarațiile și Raportul APCE, declarațiile unor organizații neguvernamentale, activiști civici, reprezentanți ai partidelor politice, dar și adresările parvenite pe adresa procurorului general, din care rezulta o listă de dosare pretins politice.

Related posts

140 человек пожертвовали плазму для больных COVID-19

Albasat

Соглашение о японском кредите будет подписано в ближайшее время, министр

Albasat

Poartă măști doar cei bolnavi și cei care au grijă de cei infectați, director ANSP

Albasat

Leave a Comment