ALBASAT
Societate

Platforma Studii.md oferă profesorilor posibilitatea de a recurge la lecții video

Toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova au posibilitatea să se alăture platformei online Studii.md și să implementeze tehnologiile moderne în desfășurarea normală a procesului educațional și organizarea învățământului la distanță, declară echipa Studii.md într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Platforma electronică „Studii.md” oferă profesorilor posibilitatea să încarce lecții video de pe calculator sau smartphone, să atașeze materiale didactice la temele de acasă, să lase comentarii cu explicații și observații. Elevii pot studia toate materialele de pe pagina lecției, iar dacă survin întrebări, aceștia le pot adresa oricând profesorului, lăsând comentarii pe pagina lecției. Tot în comentarii, elevii pot atașa sarcinile îndeplinite, fie sub formă de comentariu, fie sub formă de fișier anexat

Până în prezent, platforma electronică Studii.md, dezvoltată de către compania Simpals cu suportul și contribuția PNUD și a Centrului de excelență în domeniul TIC – Tekwill, este un serviciu exclusiv ce oferă soluții la aproape toate problemele cu care se confruntă cadrele didactice din școlile unde s-a implementat învățământul online, se menționează în comunicatul de presă.

Echipa Studii.md, susține că pe lângă lecțiile video, platforma Studii.md oferă ajutor la organizarea funcțiilor de monitorizare a performanțelor. Utilizatorii au acces la agenda electronică, registru electronic și orarul lecțiilor. Profesorii au posibilitatea să adauge note și absențe, dar și să descarce raportul anual de evaluare pentru fiecare clasă și fiecare elev în parte.

Părinților și elevilor, platforma le oferă informații cu privire la orarul lecțiilor, notele, prezența și temele de acasă. Administrația școlii are posibilitatea de a genera rapoarte statistice periodice în regim digital.

Echipa Studii.md declară liceele care au implementat platforma Studii.md au avut parte de o experiență pozitivă. Profesorii au recunoscut faptul că principalul avantaj al Studii.md este economia de timp: nu mai e nevoie de întocmit liste pe suport de hârtie, e mult mai comod să completezi un registru electronic. Totodată, posibilitatea de a calcula automat nota medie pentru fiecare elev în parte și numărul de absențe simplifică esențial munca profesorilor la sfârșitul semestrului, când vine timpul ca pedagogii să facă totalurile.

Până în prezent, 25 de școli beneficiază de serviciile platformei electronice Studii.md, iar alte 108 de instituții de învățământ au solicitat să fie conectate. În 40 de școli a început înregistrarea elevilor și colectarea datelor necesare.

În legătură cu măsurile privind combaterea răspândirii infecției cu COVID-19 și declararea stării de urgență în Republica Moldova, toate instituțiile de învățământ din țară au intrat în carantină. La moment, în școlile primare, gimnaziile și liceele din țară își fac studiile mai mult de 300 mii de elevi.

Related posts

În raionul Nisporeni se atestă o creștere a maladiilor respiratorii

AlbasatTV, Nisporeni

ANRE cere de la Moldelectrica justificarea costurilor de transport al energiei electrice

AlbasatTV, Nisporeni

Mărimea primei de asigurare medicală în 2021 rămâne neschimbată

Albasat

Leave a Comment