ALBASAT
Разное

Polița de asigurare medicală pe suport de hârtie va fi eliminată

Persoanele asigurate vor beneficia de servicii medicale sau medicamente compensate fără necesitatea deținerii și prezentării poliței de asigurare medicală obligatorie pe suport de hârtie. Cabinetul de miniștri a avizat un proiect de lege care prevede substituirea noțiunii de „poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală” cu cea de „statut de persoană asigurată”.

Directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Dumitru Parfentiev, a explicat, după ședința Guvernului, că pentru a accesa servicii medicale și a putea procura sau ridica medicamente compensate va fi nevoie doar de buletinul de identitate. Dovada asigurării medicale va fi codul personal: INDP. Persoanele care se asigură individual o vor putea face prin intermediul sistemului guvernamental de plăți electronice MPay.

În cazul salariaților, documentul prevede suspendarea statutului de persoană asigurată în cazul neachitării primelor de asigurare în formă de contribuție procentuală la salariu mai mult de un an consecutiv.

Leave a Comment