În contextul situaţiei epidemiologice, persoanele care îşi desfăşoară activităţile de serviciu, lucrările agricole sau îşi petrec timpul liber în spaţiile de agrement aflate în zonele de frontieră trebuie să respecte regulile de aflare în zonele cu acces restricţionat.
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră precizează într-un comunicat de presă că cetăţenii sunt obligaţi să deţină documente confirmative, să contacteze angajaţii din Sectoarele autorităţii de frontieră pentru a se informa privind drepturile şi obligaţiile pe care le au, respectând totodată regulile de protecţie individuală impuse de situaţia creată de pandemie, transmite IPN.
Persoanele care vor fi depistate în limitele zonei de prontieră urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări, persoanele în cauză pot fi trase la răspundere contravenţională, se mai spune în comunicat.
Cei care nu locuiesc în zona de frontieră au nevoie să obţină permis de acces în zona de frontieră eliberat de către Poliţia de Frontieră. Acesta îi oferă titularului dreptul de a se afla în limita sectorului în perioada indicată în permis, precum şi dreptul de a desfăşura activităţile autorizate. Permisul de acces în zona de frontieră poate fi obţinut la Departamentul Poliţiei de Frontieră sau la subdiviziunile teritoriale (Sectoarele Poliţiei de Frontieră).