Portal de știri
Societate

Portugalia pregătește noi reguli în turism. Va fi introdusă „eticheta de calitate”, care va fi valabilă 12 luni

Portugalia se pregătește să înlocuiască starea de urgență cu starea de calamitate, ceea ce înseamnă și relaxarea unor restricții. Premierul a atenționat însă oamenii că mai multă libertate înseamnă și mai multă responsabilitate pentru fiecare. Normalitatea va veni abia atunci când va fi găsit un vaccin sau un tratament, a spus șeful guvernului de la Lisabona.

Portugalia contează foarte mult pe turism, iar guvernul a asigurat că vor fi luate toate măsurile de precauție astfel încât portughezii să meargă la plajă în siguranță.

Ioana Bivolaru, ambasadorul României la Lisabona, a explicat la Digi24 cum va arăta noul tip de turism care va fi practicat în Portugalia.

Autoritățile portugheze pentru turism au creat deja o etichetă de calitate pe care companiile din sector care dețin pașaport sanitar să o poată afișa la momentul reluării activității, consumatorul va ști astfel că sunt îndeplinite condițiile de control și igienă, a spus Bivolaru.

Este o etichetă cu valabilitate 12 luni și se acordă gratuit de Oficiul Turismului portughez, în urma aplicării unor recomandări și a unor controale de sănătate.

„Tendința anticipată în turism este pentru cel local, cu deplasări de scurtă durată.

Accesul la plajă va fi controlat.

Se vor evita aglomerările de persoane, va fi obligatorie menținerea distanței.

Vor fi reguli speciale stricte pentru restaurante.

Săptămâna viitoare, Guvernul va pregăti un manual de conduită, vor fi discuii cu Direcția de sănătate și industria turismului.

Majoritatea hotelurilor își vor relua activitatea în iulie.

Autoritățile portugheze consideră a dincolo de măsurile pe care le ia fiecare stat e important să se facă reluarea activității turistice în maniera coordonată la nivel european.

La Lisabona se vorbește de un stil de turism, inovator, sustenabil.

Madeira și Azora sunt până mâine în stare de urgență, iar apoi, fiecare guvernator local va lua măsurile pe care le consideră necesare”, a explicat ambasadorul român la Lisabona.

Related posts

16 лет лишения свободы за то, что изнасиловал и облил бензином несовершеннолетнюю в Криулень

Albasat

Maia Sandu: Luptăm cu Igor Dodon și nu cu partenerii de centru-dreapta

Albasat

România sprijină Republica Moldova în lansarea procesului de vaccinare

Albasat

Leave a Comment